Bevezető

Üdvözöllek a BOOKISLAND oldalon, ami az általam már elolvasott, illetve jelenleg olvasás alatt, és jövőben tervbe vett könyvekről szól. Régebben rengeteg könyvet vásároltam magamnak (imádom az új könyvek illatát), manapság ez ritkaságszámba megy (amik a könyvespolcom darabjait ékesítik); de jelenleg sokszor járok a helyi könyvtárba (fantasztikus a helyiségben terjengő használt könyvillat) is, ahol kikölcsönzöm a könyveket, és belemerülök a képzelet világába. Néha napján egy e-könyvet is elolvasok, beszereztem ehhez egy Tablet-et, így éjjel is nyugodtan tudok olvasni.  Kedvenc témaköreim: krimi, pszichothriller, horror, napló, romantikus. De , néhanapján más típusú könyv is a kezeim közé akad. Előszőr mindig a könyvborítón akad meg a szemem (magával ragad a borító, és már fantáziálok miről is szólhat a könyv, utána jöhet a tartalom (ha nem fog meg, akkor általában elvetem), majd esetleg egy ajánlás alapján választok könyvet (lehet ez ismerős, internet, film, stb...). Szerkesztő: Anezkas

 
Ajánló

A. J. Waines - Lány ​egy vonaton Az önfejű újságíró, Anna Rothman felismeri az öngyilkosságot – a férje öt évvel azelőtt megölte magát. Mikor a vonaton a mellette ülő lány egy medált dug a táskájába, majd a sínekre veti magát, Anna kínos kérdéseket tesz fel. Minden öngyilkosságra utal, a rendőrség lezárja az ügyet. A lány, Elly azonban egy sor rejtett üzenetet hagyott hátra, Anna pedig veszélyes küzdelembe fog, hogy felkutassa a lány fél éve elrabolt unokaöccsét, megtalálja útitársa gyilkosát, és megválaszolja azokat a kérdéseket is, melyeket saját múltjával kapcsolatban merültek fel.

 
Csevegő

 
Lábjegyzet

 

2017. 10. 20. Nyitás
Anezkas Szerkesztő
Könyvek  Téma
G-Portál Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet

 

 
Olvasó
Indulás: 2017-10-20
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Olvasónapló

9 Újév

2018.01.01. 07:27, anezkas
Címkék: újév

Mindenkinek Könyvekben és Élményekben gazdag Új Évet Kívánok!

 

8. Kellemes Ünnepeket

2017.12.25. 06:43, anezkas

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

Ez az én ajándékom a Jézuskától!

 

7. Alison Leslie Gold - Eva Braun naplója

2017.11.19. 07:52, anezkas

Tartalom:

A könyv naplószerű bejegyzéseket tartalmaz Hitler és Éva Broun kapcsolatáról (egészen a kezdetektől a halálukig). A regény történelmi kutatásokon alapul, de fiktív elemeket is tartalmaz (nehéz eldönteni, hogy mi belőle az igazság, és mi a kitaláció). 

Éva Broun fiatalkorában, a jómodú családjával élt egy házban (apja, anyja, kettő lánytestvér). 17 évesen állt munkába egy fényképész mellett, ahol asszisztensként és modellként dolgozott. 1929-ben találkozott előszőr  a fiatal Hitlerrel, akire mély benyomást tett a lány (na és persze fordítva is igaz volt).

Egyre töbsször találkoztak (persze mindig csak akkor, mikor Hitler ráért és magához hívatta a lányt), és persze a végeredmény az lett, hogy Éva beleszeretett Hitlerbe. Gondolatai egyfolytában körülötte jártak, mindig vele akart lenni. Mindig azon örlődött, hogy éppen mit csinálhat, mikor találkozhat vele. Elenite szülei előtt titkolta a találkákat, nem akarta, hogy kitudodjon. De persze, egyszer minden kiderül, még ez is (szülei nem igazán örültek a találkáknák és a kapcsolatnak). Persze a találkák alatt, szex is elfordult (amolyan állati őrült szex - pisi és sok minden egyébbel fűszerezve - mondhatni Hitler ferde hajlamú volt kissé, de Éva is az lehetett, ha ezt hagyta neki). Szép lassan kapcsolat bontakozott ki közöttük. Legtöbbször szex volt közöttük (soha nem született gyerekük, pedig nem védekeztek szex közben- talán Évának nem lehetett gyereke, Hitler meg egy heréje volt), de néha elmentek operába is, és szép lassan Hitler elvitte őt a politikai megbeszélésekre is.

Éva kapott egy lakást Hitlertől, ahol egyedül élt. Ritkán találkoztak (mert Hitler nem igazán ért rá), de azok tartlamas találkozások voltak. Éva mindig csak várt rá, és vágyódott utána. Éva pontosan 15 évig volt Hitler szeretője (ennyi időn keresztűl volt kiszolgáltatva neki). Kétszer fordult elő, hogy Éva belekattant a várokozásokba, és öngyilkosságot követett el, de egyik sem sikerült. Bár a helyzete javult a férfi mellett, többet foglalkozott vele. A várakozási időt Éva mindig vásárlással töltötte el (bundákat és cipőket vásárolt, ezek voltak a mániái). Később, egyre több lett a találkozások száma, és egyre több időt töltöttek együtt már a politikai eseményeken is. 

Amikor a helyzet kezdett reménytel lenni, és köztüdott lett hogy a háborút elveszitik, együtt beköltöztek a bunkerbe. Itt Hitler feleségüll vette Évát, majd együtt mentek a halálba.

Vélemény:

A könyv számomra érdekes témát feszeget (érdekel ez a korszak, hogy hogyan élték meg a háború borzalmait), érdekes dolgokat ír le napló jellegűen. Hogy mi igaz belőle nem tudom, de nem is gondolkodom ezen, hisz érdekes volt olvasni a történetet. 

Információk:

Könyv: Alison Leslie Gold: Eva Braun naplója – Az ördög szeretője

Kiadó: Gold Book

Kiadás helye: Debrecen

Oldalszám: 252

ISBN: 9634250440

Fordította: Horváth Norbert

Előjegyezhető vásárlásra: BOOKLINE

 

6. Penelope ward - Legdrágább mostohabátyám

2017.11.05. 03:24, anezkas

Tartalom:

Gréta és Elec történetét meséli el a könyv; akik elvileg mostohatestvérek, de igazából nincs köztük rokoni kapcsolat. Elec a gimi utolsó évében odaköltözött Grétáékhoz 3/4 tanév erejéig. A lány próbál kedvesen viselkedni a fiúval, de fordítva ez már nem igaz (bunkón viselkedik vele)Kiderül, hogy mindketten vonzódnak egymáshoz, de nem akarnak engedni a csábításnak (eleinte). Aztán egyszer csak megtörik a jég, és lefeküdnek egymással (a fiú elveszi a lány szüzességét). De nem megy minden ennyire könnyen, hisz rengeteg esemény történik (tragédia), aminek hatására el kell vállniuk egymástól,mire beteljesedik a szerelem (házasság és terhesség, gyermekszületés lesz belőle). 

Vélemény:

Két részre osztódik a könyv, amit nem is bánok,hisz van mit megemészteni mindkét rész alatt,olyan események történnek a könyvben. A témaválasztás érdekes, az események fordulatossak, és mindkét fél szemszögéből megérthetjük a történések hátterét. Nagyon sokszor elérzékenyülhet az olvasó, de rengetegszer örülhet az olvasás során. 

Információk:

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 311
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 368 gr
ISBN: 9789633997499
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017
Megvásárolható: LIBRI
 

5. Stephen King - Joyland

2017.11.04. 07:37, anezkas

Tartalom:

Joylandben, az attrakciókkal teli észak-karolinai vidámparkban jókedvet és boldogságot árusítanak, legalábbis tulajdonosának üzleti filozófiája szerint. De azt nem reklámozzák, hogy évekkel azelőtt brutálisan megöltek ott egy lányt, akinek a szelleme azóta kísért az elvarázsolt kastélyban. 

Ide érkezik nyári munkára Devin Jones, a magánéleti válsággal küzdő egyetemista. Elhagyta a barátnője, és fogalma sincs, mihez kezdjen az életével. Kivesz egy szobát az egyik kis családi háznál, ami a part mentén található. Szép lassan belejön a vidámparki munkába, ahol a lelke megerősödik, barátokra tesz szert.

Amikor tudomást szerez Joyland titkáról, nyomozni kezd, hogy kiderítse, vajon ki lehetett a gyilkos. Madame Fortuna, a médium veszélyre figyelmezteti… Csak nem várható újabb, hasonló gyilkosság? De igen, őt próbálja megölni az a gyilkos, aki a lányt is megölte annak idején az elvarászolt kastélyban. Mert ott dolgozik a gyilkos a vidámparkban, Devin munkatársa személyében. És ki lehet a kutyás kisfiú Devin jövőjében? Devin szomszédja a tengerparti sétányon. A nő egyedül neveli beteg gyerekét, és Devin összeismerkedik velük, sokat jár hozzájuk, és persze beleszeret a nőbe. 

Vélemény:

Nem a megszokott a King regény, talán ezért tetszett annyira. Van benne szerelem, nyomozás, gyilkosság, és pár fordulat is. Eleinte talán nehézkesen indul a könyv, de a végére már allig tudja letenni az olvasó.

Információ:

Oldalak száma: 320
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 235 gr
ISBN: 9789630793759
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2014
Megrendelhető: Európa Könyvkiadó
 
 
 
 

4. SOMAN CHAINANI - JÓK ÉS ROSSZAK ISKOLÁJA I.

2017.11.03. 09:17, anezkas

Tartalom:

Két barátnő a főszereplője a történetnek, mindketten Gavaldon falujából valók. Sophie a szép, szőke lány, aki világéletében hercegnőnek készül (szép házban lakik, rózsaszín ruhákba jár, szép topánkákat visel, rendes szülőkkel, és mindig jót akar cselekedni) és Agatha, aki mindig feketében jár, és egyáltalán nem érdeklik a hercegnős cuccok (temető mellett lakik egy rozzant házban az anyjával, és mindig rossz dolgok történnek vele).

Kétszáz éve már, hogy a környékről gyerekeket rabolnak, és elviszik őket egy elvarázsolt iskolába (Jók és Rosszak iskolája, ahol az egyszerű gyerekekből mesehősöket vagy gazembereket képeznek) és ebben az évben Sophie biztos benne, hogy őket választják majd. Bekerülnek a Jók és Rosszak Iskolájába. Nagy a meglepetés, amikor kiderül, hogy Sophie a Rosszakhoz került, Agatha pedig a Jók kastélyában kötött ki. Nem találják a helyüket, nagyon csalódottak, mert úgy érzik, hogy nem a megfelelő helyre kerültek, és szeretnének helyet cserélni, illetve hazajutni.  Sophie időközben szerelmes lesz a szőke hercegbe (Tedros), de ő rá sem hederít, mert neki Agatha tetszik. 

Sophie-t eleinte sajnáltam, hogy a számára nem a megfelelő iskolai oldalon találja magát; de hamar rá kellett jönnöm, hogy nem is olyan jó gyerek, mint ahogy az ő állitja, mert bizony igazi kis boszorkány lesz belőle (árménykodás, kihasználás, csak a saját érdekét tartja szem előtt). Agatha-t nem sajnáltam az elején, gondoltam kell neki egy kis jó, hogy megszeresse az életet, és mint kiderült, tényleg kis hercegnő bújt el benne (mindig csak adni és adni akar, és csupa szeretet és jószándék lakik benne). Rengeteg iskola feladatot kell teljesíteniük mindkét iskolában (mágia, varázslat, stb...) mire mindketten hazajutnak Gavaldon-ba. 

A történetet persze csak nagyvonalakban meséltem el, mert nem szabad minden részletet elmesélni, hogy legyen miért elolvasni a könyvet.

Vélemény:

Ez egy igazi mesekönyv. Tele vannak borzalmas, nem éppen gyereknek való lényekkel és eseményekkel, de a varázslat is sok benne. A Jó és a Rossz ellentétéről szól ez a könyv. S mégis folyamatosan bebizonyítja, hogy lehetséges a két ellentétes gyerek között barátság, illetve azt is, hogy senki sem Tiszta Rossz vagy Tiszta Jó. S ez csodálatos. Számomra nagyon tetszett Sophie és Agatha története és bátran merem ajánlani kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Információ:

Kiadó: Twister Media Kft.
Oldalak száma: 579
Borító: PUHATÁBLÁS
Súly: 630 gr
ISBN: 9786158029414
Kiadás éve: 2015
Illusztráció: IACOPO BRUNO ILLUSZTRÁCIÓIVAL
Megvásárolható: LIBRI
 

3. AURORA ROSE REYNOLDS - NOVEMBER ​ELŐTT

2017.10.30. 06:36, anezkas

Tartalom:

Egy November nevű lány elhagyja New Yorkot a rossz élete és emlékei miatt (anyja bántalmazta kiskorában, ex-barátja sem volt túl odaadó hozzá), ezért Tenesse-be ment, hogy apjával éljen (aki sztriptízbárt vezetett). A hazafelé tartó út során, mellé szegődőtt egy kutya (Bestia lett a neve - és hatalmas dán dog), és megtartotta őt. Miután hazatért, apjánál kezdett el dolgozni könyvelőként a sztriptízbárban. Itt találkozott egy ASHER nevű pasival, akinek a teste káprázatosan kigyúrt és tetovált, de egy tipikusan bunkó temperamuntumó férfi (tengerészgyalogos volt). Mi lett ebből a találkozásból? SZERELEM, és persze HÁZASSÁG és egy GYEREK is. Ez egy tipikus szerelmi történetnek hathat, de számtalan csavar található benne. Miért is? Mert megjelenik egy zaklató, akinek a kiléte eleinte rejtély lesz, de a könyv végére persze kiderül. Megjelenik az anya is, aki bántalmazta NOVEMBER-t, hogy mi lesz a nő sorsa? Legyen meglepetés... 

Vélemény: 

Szimpatikus szerelmi történet, ahol eleinte a szereplőket nem igazán kedveled (Asher - egy tipikus ősember típus, aki kisajátítja magának a lányt szimplán szerelemből, November - naív kislánynak tűnő bája van), de a könyv végére szurkolsz a szerelmük kiteljesedéséhez. Rengeteg izgalom van benne, szinte repül az idő az olvasás alatt, annyira faltam az oldalakat.

Információk:

Kiadó: MŰVELT NÉP KÖNYVKIADÓ
Oldalak száma: 414
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 332 gr
ISBN: 9786155676154
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2016
Megvásárolható: LIBRI
 
 
 

2.Shannnon Hale-Austenland-Vakáció Mr. Darcyval

2017.10.24. 04:54, anezkas

Bevezető: Mindenki elképzelte már a "nagy Ő"-t. Azt, hogy milyen a kinézete, milyen a természete, illetve milyen romantikus dolgot visz véghez velünk kapcsolatban. Sőt, meg  merem kockáztatni, hogy mindenki eljátszott a gondolattal, hogy egy híresség a párunk (például Mr. Darcy a Büszkeség és Balítélet című filmben, akit Colin Firth alakít). Vajon lehetséges ilyen párt találnunk magunknak?

Tartalom: Jane fiatal New York-i nő, aki még nem talált rá az igazira – mert titokban megszállottan rajong Mr Darcyért. Úgy rendezte be a lakását, hogy hasonlítson erre a bűbájos korszakra, megvan tőle minden film és könyv. Barátnője már túlzásnak tartja ezt a rajongást a kiszemelt férfivel kapcsolatban. Mr Darcy testesíti meg számára az igazi nagybetűs férfit. Egyes fejezeteknél olvashatunk Jane exbarátjairól, az életéről egészen óvodás korától a jelen állapotig, amikor Jane úgy érzi, hogy sosem fogja meglelni az Igazit. Ám váratlanul egy jómódú rokona meghal, és végrendeletében örökül hagy rá egy Austen-mániás nők számára kitalált, három hetes angliai vakációt a Pembrook Park-ban (ami egy jól kigondolt vállalkozás, ami feltehetőleg azt adja az odalátogatónak, amit elvárnak tőle). 

Ezek után Jane, fogja magát és elutazik Angliába, arra a bizonyos vakációra. Nagyon nagy reményekkel utazik el a megszervezett útra, ahol két másik igazi női Austen-rajongóval is találkozik, illetve természetesen néhány férfivel is, akik szintén beleillenek a régi anglia korába. Jane eleinte nem is sejti, hogy mire vállalkozott, mert a Pembrook Parkban tényleg minden úgy működik, mint Austen idejében: úgy öltözködnek, viselkednek, beszélnek, esznek, és élnek társasági életet, ahogy a régensség. Pembrook Parkban mindennek megvan a maga rendje, például, hogy ki, kivel és mikor érkezik vacsorázni, hogy utána a férfiak elvonulnak szivarozni, és megszabják még azt is, hogy a hajadon nők nem maradhatnak kettesben egy férfival. Élvezi, hogy a férfiak bókolnak neki, hogy szép ruhákba öltözhet, hogy egy gyönyörű, festői szépségű tájon járhat, és egy meseszép birtokon élhet egy. Két férfi lép be itt Jane megjátszott életébe. Az egyik egy kertészt alakító alkalmazott (Henry Jenkins), a másik pedig Mr. Darcy-t alakító alkalmazott (Mr. Nobly). Allig fogja fel, hogy vele ez megtörténhet. Azonban később egyre több gond üti fel a fejét, és Jane már nem is érzi úgy, hogy neki pont erre lenne szüksége. Ezért felveszi a nyúlcipőt, és elindul haza New Yorkba. De még a reptéren összefut mindkét férfivel, és választás elé kényszerül, hogy melyik férfi kegyeit fogadja el a való életben is. A választás pedig Mr. Darcy-ra esik.

Vélemény: Bűbájos, szórakoztató csajos könyv lett. Amolyan könnyed, szinte tini szemmel idealizált szerelemi történet. Kicsit elmerülhetettem a szerelemben, kicsit a valóságban, kicsit a régi kor bájaiban. A  könyv bemutatja, mi lesz egy nővel, ha elmerülhet álmai világában, és sikerül megvalósítani azt, bár kissé néha gyerekesnek tűnt nekem ennek az ábrázolása. Egyszer bőven elég volt elolvasni a könyvet, nem állnék neki újra. A könyvből készült egy film is, amit természetesen a könyv elolvasása után megnéztem, de  hatalmas csalódásnak tűnt a könyvhöz képest (a szereplők nem voltak számomra megfelelően kiválasztva, és valahogy nem azt kaptam tőle, amit elvártam volna ). Szóval, a filmvégképp elvette a kedvem. 

Információk:

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 236
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 290 gr
ISBN: 9789633735459
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2016
Sorozat: VÖRÖS PÖTTYÖS KÖNYVEK
Megvásárolható: LIBRI
 

1. Karine Giebel - Csak egy árnyék

2017.10.23. 05:36, anezkas

Bevezető: Milyen érzés az, amikor egy napon hátrafordulsz, s meglátsz magad mögött egy árnyékot? Nincs arca, nincs neve, csak egy körvonal fekete ruhában. Csak egy árnyék. És, attól a naptól fogva üldöz. Szakadatlanul. Követ az utcán, bent jár a lakásodban, lekapcsolja mögötted a villanyt, felbontja a postád. Megfigyel, még a legintimebb pillanataidban is. A barátaid furcsa szemmel néznek rád, majd eltávolodnak tőled. A rendőröknek hiába szólsz, mert pszichiáterhez küldenek. Senki nem ért meg. Senki nem tud, senki nem akar segíteni neked. Egyedül vagy, és a félelem folyton veled van. Mire megérted mi történik, addigra már késő! Az érzés, a félelemből az őrületbe, majd halálba kerget!

Tartalom: Cloé Beauchamp túl van egy rossz kapcsolaton (Martin), és jelenleg egy olyan férfival (Bertrand) találkozgat, akitől többet remél, mint amit az adhatna neki. Jelenleg a munkájában egy sikeres nő, aki épp előléptetés előtt áll. De hirtelen minden megváltozik! Egy napon hazafelé tartana a munkából, de a cég parkolójában meglát egy árnyékot (fekete ruhás férfi), a kocsijának támaszkodva. Az ereiben meghűl a vér, hirtelen lefagy, és azt sem tudja mitévő legyen. A férfi pedig nem csinál semmit, csak úgy otthagyja őt! Cloé kálváriája ezután kezdődik csak. 

Mindenhol ezt az árnyékot látja. Az utcán, a lakásában, egyszerűen mindehová követi őt. Átrendezi a lakását, meztelenre vetkőztetni a saját lakásában (pedig többször is zárat cseréltet). Amikor a szeretett férfinek (Bertrand) elmeséled, nem hisz neked, azt hiszi, hogy becsavarodtál, és orvoshoz küld. Sőt, még  el is hagyja őt. Amikor a legjobb barátnődnek (Carol) és annak férjének (Quentin - ápoló egy elmegyógyintézetben) elmeséled, azok is elfordulnak tőled, mert dilisnek hisznek és orvoshoz küldenek. Amikor a rendőrségre mész feljelentést tenni, akkor ők sem hisznek neked. Felveszik a vallomásod, de nem nyomoznak az ügyben, mert ők is dilisnek néznek. Egyedül maradt az árnyék elleni harcban. Mire épp kezdeni feladni a harcot, összetalálkozik egy kiégett nyomozóval (Alex Gomez), aki nemrég vesztette el a feleségét, és felfüggesztették az állásából. Egyedül ő hisz neki a reménytelenség és őrület közepette (mert rábukkan egy hasonló esetre). Ő kezd el "fű alatt" nyomozni. És ezalatt egymásbaszeretnek.

Mire a nyomozó (Gomez) egyedül rájön a dolgokra, és megtudja ki az árnyék, addigra túl késő mindenkinek! A nyomozót fejbelövi az árnyék, és úgy tűnteti fel dolgot, mintha öngyilkosság lenne a háttérben. Sajnos Cloénak nem szól a dologról, hogy mire jött rá. Addigra sajnos annyira becsavarodik a lány, hogy hirtelen döntésből lelövi a két exbarátját (Martin és Bertrand), mert azt hiszi, hogy valamelyik férfi lehetett az árnyék. A lányt elkapják a rendőrők, és a bíróságon kell felelni a tetteiért. A bűntetés pedig egy pszichiátriai gyógykezelés egy elmegyógyintézetben. És ott kivel találkozik? Hát egy ápolóval, akit már ismer, akiben bízik (Quentin - a barátnője pasija), akinek nagyon örül, hogy láthatja. De, sajnos rossz emberére akad, mert ő az árnyék. Gondolhatjátok micsoda trauma ez! Olyan helyre zárták be, ahol találkozik a zaklatójával, és ott sem áll le a zaklatással. De kitől is kérhetne segítséget? Senkitől, hisz úgysem hisznek neki egy pszihiátriai intézményben, ahol dilisként gyógykezelésen vesz részt. Ezért azt választja Cloé, ami elkerülhetetlen! Öngyilkos lesz az intézetben! A férfi pedig folytathatja őrült szokását (mert ugye nem kapják el), zaklathat tovább, de már más nőket! De vajon meddig teheti ezt meg?

Vélemény: "Lerágtam a körmeit", annyira izgalmas volt a könyv! Pörgős és izgalmas cselekmény, azt veszed észre hogy csak falod a lapokat, ám ez nem akadályoz meg abban, hogy ne érezd a rettegést, a rémületet és ahogy a félelem felkúszik a gerinced mentén… Minden részletet nem árultam el a könyből, van még mit felfedezni a leendő olvasónak, aki talán épp te leszel reményeim szerint! Szóval ha megtetszett a bemutatóm, akkor hajrá, olvasd el!

Információk:

  • KRISTÁLY PÖTTYÖS KÖNYVEK sorozat
  • 597 oldal
  • Kötés: papír / puha kötés
  • ISBN: 9789633997734
  • Megvásárolható: BOOKLINE
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 


READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu    *****    STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!