Bevezető

Üdvözöllek a BOOKISLAND oldalon, ami az általam már elolvasott, illetve jelenleg olvasás alatt, és jövőben tervbe vett könyvekről szól. Régebben rengeteg könyvet vásároltam magamnak (imádom az új könyvek illatát), manapság ez ritkaságszámba megy (amik a könyvespolcom darabjait ékesítik); de jelenleg sokszor járok a helyi könyvtárba (fantasztikus a helyiségben terjengő használt könyvillat) is, ahol kikölcsönzöm a könyveket, és belemerülök a képzelet világába. Néha napján egy e-könyvet is elolvasok, beszereztem ehhez egy Tablet-et, így éjjel is nyugodtan tudok olvasni.  Kedvenc témaköreim: krimi, pszichothriller, horror, napló, romantikus. De , néhanapján más típusú könyv is a kezeim közé akad. Előszőr mindig a könyvborítón akad meg a szemem (magával ragad a borító, és már fantáziálok miről is szólhat a könyv, utána jöhet a tartalom (ha nem fog meg, akkor általában elvetem), majd esetleg egy ajánlás alapján választok könyvet (lehet ez ismerős, internet, film, stb...). Szerkesztő: Anezkas

 
Ajánló

A. J. Waines - Lány ​egy vonaton Az önfejű újságíró, Anna Rothman felismeri az öngyilkosságot – a férje öt évvel azelőtt megölte magát. Mikor a vonaton a mellette ülő lány egy medált dug a táskájába, majd a sínekre veti magát, Anna kínos kérdéseket tesz fel. Minden öngyilkosságra utal, a rendőrség lezárja az ügyet. A lány, Elly azonban egy sor rejtett üzenetet hagyott hátra, Anna pedig veszélyes küzdelembe fog, hogy felkutassa a lány fél éve elrabolt unokaöccsét, megtalálja útitársa gyilkosát, és megválaszolja azokat a kérdéseket is, melyeket saját múltjával kapcsolatban merültek fel.

 
Csevegő

 
Lábjegyzet

 

2017. 10. 20. Nyitás
Anezkas Szerkesztő
Könyvek  Téma
G-Portál Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet

 

 
Olvasó
Indulás: 2017-10-20
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Olvasónapló

3. AURORA ROSE REYNOLDS - NOVEMBER ​ELŐTT

2017.10.30. 06:36, anezkas

Tartalom:

Egy November nevű lány elhagyja New Yorkot a rossz élete és emlékei miatt (anyja bántalmazta kiskorában, ex-barátja sem volt túl odaadó hozzá), ezért Tenesse-be ment, hogy apjával éljen (aki sztriptízbárt vezetett). A hazafelé tartó út során, mellé szegődőtt egy kutya (Bestia lett a neve - és hatalmas dán dog), és megtartotta őt. Miután hazatért, apjánál kezdett el dolgozni könyvelőként a sztriptízbárban. Itt találkozott egy ASHER nevű pasival, akinek a teste káprázatosan kigyúrt és tetovált, de egy tipikusan bunkó temperamuntumó férfi (tengerészgyalogos volt). Mi lett ebből a találkozásból? SZERELEM, és persze HÁZASSÁG és egy GYEREK is. Ez egy tipikus szerelmi történetnek hathat, de számtalan csavar található benne. Miért is? Mert megjelenik egy zaklató, akinek a kiléte eleinte rejtély lesz, de a könyv végére persze kiderül. Megjelenik az anya is, aki bántalmazta NOVEMBER-t, hogy mi lesz a nő sorsa? Legyen meglepetés... 

Vélemény: 

Szimpatikus szerelmi történet, ahol eleinte a szereplőket nem igazán kedveled (Asher - egy tipikus ősember típus, aki kisajátítja magának a lányt szimplán szerelemből, November - naív kislánynak tűnő bája van), de a könyv végére szurkolsz a szerelmük kiteljesedéséhez. Rengeteg izgalom van benne, szinte repül az idő az olvasás alatt, annyira faltam az oldalakat.

Információk:

Kiadó: MŰVELT NÉP KÖNYVKIADÓ
Oldalak száma: 414
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 332 gr
ISBN: 9786155676154
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2016
Megvásárolható: LIBRI
 
 
 

2.Shannnon Hale-Austenland-Vakáció Mr. Darcyval

2017.10.24. 04:54, anezkas

Bevezető: Mindenki elképzelte már a "nagy Ő"-t. Azt, hogy milyen a kinézete, milyen a természete, illetve milyen romantikus dolgot visz véghez velünk kapcsolatban. Sőt, meg  merem kockáztatni, hogy mindenki eljátszott a gondolattal, hogy egy híresség a párunk (például Mr. Darcy a Büszkeség és Balítélet című filmben, akit Colin Firth alakít). Vajon lehetséges ilyen párt találnunk magunknak?

Tartalom: Jane fiatal New York-i nő, aki még nem talált rá az igazira – mert titokban megszállottan rajong Mr Darcyért. Úgy rendezte be a lakását, hogy hasonlítson erre a bűbájos korszakra, megvan tőle minden film és könyv. Barátnője már túlzásnak tartja ezt a rajongást a kiszemelt férfivel kapcsolatban. Mr Darcy testesíti meg számára az igazi nagybetűs férfit. Egyes fejezeteknél olvashatunk Jane exbarátjairól, az életéről egészen óvodás korától a jelen állapotig, amikor Jane úgy érzi, hogy sosem fogja meglelni az Igazit. Ám váratlanul egy jómódú rokona meghal, és végrendeletében örökül hagy rá egy Austen-mániás nők számára kitalált, három hetes angliai vakációt a Pembrook Park-ban (ami egy jól kigondolt vállalkozás, ami feltehetőleg azt adja az odalátogatónak, amit elvárnak tőle). 

Ezek után Jane, fogja magát és elutazik Angliába, arra a bizonyos vakációra. Nagyon nagy reményekkel utazik el a megszervezett útra, ahol két másik igazi női Austen-rajongóval is találkozik, illetve természetesen néhány férfivel is, akik szintén beleillenek a régi anglia korába. Jane eleinte nem is sejti, hogy mire vállalkozott, mert a Pembrook Parkban tényleg minden úgy működik, mint Austen idejében: úgy öltözködnek, viselkednek, beszélnek, esznek, és élnek társasági életet, ahogy a régensség. Pembrook Parkban mindennek megvan a maga rendje, például, hogy ki, kivel és mikor érkezik vacsorázni, hogy utána a férfiak elvonulnak szivarozni, és megszabják még azt is, hogy a hajadon nők nem maradhatnak kettesben egy férfival. Élvezi, hogy a férfiak bókolnak neki, hogy szép ruhákba öltözhet, hogy egy gyönyörű, festői szépségű tájon járhat, és egy meseszép birtokon élhet egy. Két férfi lép be itt Jane megjátszott életébe. Az egyik egy kertészt alakító alkalmazott (Henry Jenkins), a másik pedig Mr. Darcy-t alakító alkalmazott (Mr. Nobly). Allig fogja fel, hogy vele ez megtörténhet. Azonban később egyre több gond üti fel a fejét, és Jane már nem is érzi úgy, hogy neki pont erre lenne szüksége. Ezért felveszi a nyúlcipőt, és elindul haza New Yorkba. De még a reptéren összefut mindkét férfivel, és választás elé kényszerül, hogy melyik férfi kegyeit fogadja el a való életben is. A választás pedig Mr. Darcy-ra esik.

Vélemény: Bűbájos, szórakoztató csajos könyv lett. Amolyan könnyed, szinte tini szemmel idealizált szerelemi történet. Kicsit elmerülhetettem a szerelemben, kicsit a valóságban, kicsit a régi kor bájaiban. A  könyv bemutatja, mi lesz egy nővel, ha elmerülhet álmai világában, és sikerül megvalósítani azt, bár kissé néha gyerekesnek tűnt nekem ennek az ábrázolása. Egyszer bőven elég volt elolvasni a könyvet, nem állnék neki újra. A könyvből készült egy film is, amit természetesen a könyv elolvasása után megnéztem, de  hatalmas csalódásnak tűnt a könyvhöz képest (a szereplők nem voltak számomra megfelelően kiválasztva, és valahogy nem azt kaptam tőle, amit elvártam volna ). Szóval, a filmvégképp elvette a kedvem. 

Információk:

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 236
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 290 gr
ISBN: 9789633735459
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2016
Sorozat: VÖRÖS PÖTTYÖS KÖNYVEK
Megvásárolható: LIBRI
 

1. Karine Giebel - Csak egy árnyék

2017.10.23. 05:36, anezkas

Bevezető: Milyen érzés az, amikor egy napon hátrafordulsz, s meglátsz magad mögött egy árnyékot? Nincs arca, nincs neve, csak egy körvonal fekete ruhában. Csak egy árnyék. És, attól a naptól fogva üldöz. Szakadatlanul. Követ az utcán, bent jár a lakásodban, lekapcsolja mögötted a villanyt, felbontja a postád. Megfigyel, még a legintimebb pillanataidban is. A barátaid furcsa szemmel néznek rád, majd eltávolodnak tőled. A rendőröknek hiába szólsz, mert pszichiáterhez küldenek. Senki nem ért meg. Senki nem tud, senki nem akar segíteni neked. Egyedül vagy, és a félelem folyton veled van. Mire megérted mi történik, addigra már késő! Az érzés, a félelemből az őrületbe, majd halálba kerget!

Tartalom: Cloé Beauchamp túl van egy rossz kapcsolaton (Martin), és jelenleg egy olyan férfival (Bertrand) találkozgat, akitől többet remél, mint amit az adhatna neki. Jelenleg a munkájában egy sikeres nő, aki épp előléptetés előtt áll. De hirtelen minden megváltozik! Egy napon hazafelé tartana a munkából, de a cég parkolójában meglát egy árnyékot (fekete ruhás férfi), a kocsijának támaszkodva. Az ereiben meghűl a vér, hirtelen lefagy, és azt sem tudja mitévő legyen. A férfi pedig nem csinál semmit, csak úgy otthagyja őt! Cloé kálváriája ezután kezdődik csak. 

Mindenhol ezt az árnyékot látja. Az utcán, a lakásában, egyszerűen mindehová követi őt. Átrendezi a lakását, meztelenre vetkőztetni a saját lakásában (pedig többször is zárat cseréltet). Amikor a szeretett férfinek (Bertrand) elmeséled, nem hisz neked, azt hiszi, hogy becsavarodtál, és orvoshoz küld. Sőt, még  el is hagyja őt. Amikor a legjobb barátnődnek (Carol) és annak férjének (Quentin - ápoló egy elmegyógyintézetben) elmeséled, azok is elfordulnak tőled, mert dilisnek hisznek és orvoshoz küldenek. Amikor a rendőrségre mész feljelentést tenni, akkor ők sem hisznek neked. Felveszik a vallomásod, de nem nyomoznak az ügyben, mert ők is dilisnek néznek. Egyedül maradt az árnyék elleni harcban. Mire épp kezdeni feladni a harcot, összetalálkozik egy kiégett nyomozóval (Alex Gomez), aki nemrég vesztette el a feleségét, és felfüggesztették az állásából. Egyedül ő hisz neki a reménytelenség és őrület közepette (mert rábukkan egy hasonló esetre). Ő kezd el "fű alatt" nyomozni. És ezalatt egymásbaszeretnek.

Mire a nyomozó (Gomez) egyedül rájön a dolgokra, és megtudja ki az árnyék, addigra túl késő mindenkinek! A nyomozót fejbelövi az árnyék, és úgy tűnteti fel dolgot, mintha öngyilkosság lenne a háttérben. Sajnos Cloénak nem szól a dologról, hogy mire jött rá. Addigra sajnos annyira becsavarodik a lány, hogy hirtelen döntésből lelövi a két exbarátját (Martin és Bertrand), mert azt hiszi, hogy valamelyik férfi lehetett az árnyék. A lányt elkapják a rendőrők, és a bíróságon kell felelni a tetteiért. A bűntetés pedig egy pszichiátriai gyógykezelés egy elmegyógyintézetben. És ott kivel találkozik? Hát egy ápolóval, akit már ismer, akiben bízik (Quentin - a barátnője pasija), akinek nagyon örül, hogy láthatja. De, sajnos rossz emberére akad, mert ő az árnyék. Gondolhatjátok micsoda trauma ez! Olyan helyre zárták be, ahol találkozik a zaklatójával, és ott sem áll le a zaklatással. De kitől is kérhetne segítséget? Senkitől, hisz úgysem hisznek neki egy pszihiátriai intézményben, ahol dilisként gyógykezelésen vesz részt. Ezért azt választja Cloé, ami elkerülhetetlen! Öngyilkos lesz az intézetben! A férfi pedig folytathatja őrült szokását (mert ugye nem kapják el), zaklathat tovább, de már más nőket! De vajon meddig teheti ezt meg?

Vélemény: "Lerágtam a körmeit", annyira izgalmas volt a könyv! Pörgős és izgalmas cselekmény, azt veszed észre hogy csak falod a lapokat, ám ez nem akadályoz meg abban, hogy ne érezd a rettegést, a rémületet és ahogy a félelem felkúszik a gerinced mentén… Minden részletet nem árultam el a könyből, van még mit felfedezni a leendő olvasónak, aki talán épp te leszel reményeim szerint! Szóval ha megtetszett a bemutatóm, akkor hajrá, olvasd el!

Információk:

  • KRISTÁLY PÖTTYÖS KÖNYVEK sorozat
  • 597 oldal
  • Kötés: papír / puha kötés
  • ISBN: 9789633997734
  • Megvásárolható: BOOKLINE
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 


Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha